Webhotel

Hvad er et webhotel?

Et webhotel er den hosting-server, hvorpå hjemmesider eller webshops opbevares.

At være online 24/7 for potentielle kunder og besøgende kræver nemlig, at man har en server selv eller en computer til rådighed, som aldrig bliver slukket. Dette ikke en mulighed for de fleste, hvorfor det bliver nødvendigt, at leje serverplads hos en hosting udbyder.


Men hvad skal man være opmærksom på …

Der findes rigtig mange hosting udbydere der tilbyder webhotel løsninger og nogle er mere populære end andre, men en ting er at vælge et populært webhotel, noget andet er at vælge et webhotel, der passer til ens behov. 

Og uanset om ens behov er ganske enkle eller af mere omfattende karakterer er der nogle parametre som man bør tage med i ens overvejelser  -  Blue Office anbefaler derfor, at man kigger på plads, trafik, support, CMS understøttelse, 1-click installationer og SSL  -  alle vigtige parameter for at skabe brugervenlige hjemmesider og webshops.

Plads er det antal gigabyte (gb) som hosting udbyderne stiller til rådighed og selvom der kan være stor forskel i udbydernes pakketilbud dækker de mindste pakketilbud de flestes behov, men planlægger man at få eller udvide en hjemmeside såvel som en webshop med lange tekster, flere tusinde billeder og en masse iøjnefaldende videoer er det en rigtig god ide, at få regnet på hvor meget plads ens data har behov for.

En god tommelfingerregel er, at tekst fylder næsten ingenting i forhold til billeder, der fylder meget og videoer der fylder rigtig meget. Husk ligeledes at være opmærksom på billedernes filstørrelser  -  jo mindre filstørrelser jo mindre plads anvendes, og så giver det også en bedre brugeroplevelse når indlæsninghastigheden ikke begrænses af alt for store filstørrelser.  

Trafik er hvor meget data besøgende henter fra hosting udbyderens server   -  et antal gigabyte der gerne skulle udvikle sig i en stigende retning, da dette betyder flere besøgende. Mange hosting udbydere tilbyder ubegrænset trafik og andre en øvre grænse x antal gigabyte. Blue Office anbefaler at vælge et webhotel med ubegrænset trafik, hvilket nedenstående udbydere tilbyder.

Uanset om man er teknisk anlagt eller ej kan alle få brug for support og når det sker vil de fleste sikkert foretrække support på dansk. Vælg derfor en hosting udbyder som stiller dansk support til rådighed  -  udfordringer store som små bliver lidt nemmere at tilgå med hurtig support på dansk.

CMS står for Content Management System  -  et program der kører på en webserver og som benyttes til at administrere indhold (tekst, billeder og video) på ens hjemmeside eller webshop. WordPress er et af de største CMS systemer, hvorfor mange udbydere understøtter og tilbyder med 1-click installation  -  nem måde at komme igang på uden at ændre CMS filerne manuelt.

SSL står for Secure Sockets Layer  -  en sikkerhedsteknologi som gør set muligt, at etablere en sikker internetforbindelse (https://) mellem webserver og webbrowser. I dag er det mere eller mindre standard at være SSL sikret og faktisk er det lovpligtigt hvis ens hjemmeside eller webshop indeholder sider hvor der indtastes følsomme oplysninger, herunder eksempelvis kontaktformular eller betalingsformular. Det er forskelligt hvilke SSL løsninger der udbydes  -  nogle hosting udbydere tilbyder gratis SSL cetificat og andre webhotel løsninger med SSL cetificat som tilkøb.

Et godt webhotel tilbyder tilfredsstillende support og holder hjemmesider og webshops online så meget tid som muligt. Der er ingen hosting udbydere der kan tilbyde 100% oppetid (teknisk set er det ikke muligt at stille sådanne garantier), men de mest populære hosting udbydere er tæt på.


Find webhotel…
Vi har udvalgt 4 af de mest populære hosting udbydere på det danske marked. Det anbefales at købe webhotel og domæne hos samme udbyder:

        www.one.com

          www.unoeuro.com                                  

          www.dandomain.dk

           www.azehosting.net     (anbefales ifm. migration af eksisterende website)       


OBS: Oprettelsesgebyr pr. webhotel er et engangsbeløb, hvor imod selve prisen for at leje et webhotel angives i pris pr. mdr. (de første 6 - 12 måneder kan lejepris være billigere).